HAVUZ BAKIM VE TEMİZLİĞİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Leave a comment

1) SEZONA BAŞLARKEN HAVUZTEMİZLİĞİ
             www.havuzbakim.istanbul

    Öncelikle kıştan kalan su boşaltılarak havuz duvarları ve tabanı bol su ile yıkanır. Daha sonra %30 luk Hidroklorik asit ( tuz ruhu) bir plastik kova içinde 1/4 oranında sulandırılarak, bir fırça yardımıyla sürülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar şunlardır.

    a) Plastik kovanın içine 3/4 ü kadarına su koyduktan sonra asit ilave edilmelidir.           
b) Kova temiz olmalı ve başka bir kimyasal içinde bulunmamalıdır.
c) Mutlaka maske veya nemli havlu, ağız ve buruna sarılmalıdır. Çıkan klor gazı  solunmamalıdır.
 d) El ve ayaklarda asit yanığı oluşmaması için plastik eldiven ve bot giyilmelidir.
e) Bir fırça yardımı ile asitli su duvarlara sürülür, bu esnada Hidroklorik asit , havuz duvarında oluşmuş kişir’i (Kalsiyum ve Magnezyum karbonatları) çözer. Asitli suyun fazlası derzleri de sökeceği için duvarın 2 mt sine asitli su sürüldükten sonra taze su ile durulama yapılmalıdır. Böylece asitli su yalnızca kişiri çözer ve derze zarar vermeden nötralize edilir. Eğer derz tamiratı yapılacaksa, asitin derzleri çıkarması için 1/1 oranında kullanılması gerekir. Profesyonel destek için www.havuzbakim.istanbul

    Asitli su ile temizlik bittikten sonra asitli su havuzdan bertaraf edilir ve 100 ton luk bir havuz için yaklaşık 2.5 lt yosun önleyici bolca suya katılarak bir fırça yardımıyla duvarlara sürülür. Bu işlemin ardından havuza su doldurulmaya başlanır.

Denge tankının temizliği yalnızca su ile yapılır.Denge tankı içinde temizlik için asit veya klor kullanılmaz. Denge tankı kapalı bir ortam olduğu için asit veya klor ile yapılacak temizlikte, temizliği yapan kişi bu kimyasalların çıkan gazı ile zehirlenirler.

   Havuz temizliği yapılırken basma hattın içinde kalmış olan pis suda mutlaka boşaltılmalı ve basma hattına da temiz su bir hortum vasıtası ile basılarak içinin temizlenmesi sağlanmalıdır. Aksi halde havuz ilk çalıştırıldığı anda basma hattındaki pis su havuz suyuna karışır.

Havuza su doldurulması esnasında, suya klor ilavesi yapmak gereklidir. ( 100m3 havuza 200 gr diklor yeterlidir) profesyonel destek için www.havuzbakim.istanbul

    Havuz çalıştırılmadan önce kum filtresi mutlaka gözden geçirilmeli, filitre içindeki kumlar 5 yıl kullanıldıktan sonra mutlaka değiştirilmeli veya filtre içinde kum eksilmesi varsa eksilen kum ilave edilmelidir.

Havuz pompalarının kontrolü için konusunda uzman bir operatör veya www.havuzbakim.istanbul  müracaat edilmeli, pompa difizörleri ve rulmanları gözden geçirilmelidir.

    Konusunda uzman bir elektrikçi tarafından da havuz pompaları kontrol paneli (termik, kondaktör, timer, faz koruma rölesi ve grup otomatlar), topraklama hattı, sualtı lamba armatürlerinin su izolasyonları ve trafolarda mutlaka kontrolden geçirilmelidir.

    Bütün bu kontrolden sonra havuza su almaya başlaya biliriz. Havuza su dolarken mutlaka makine dairesi kontrol edilmeli ve havuzdan makine dairesine su gelmediği tespit edilmelidir. Aksi halde yapılacak bir ihmal makine dairemizinde su altında kalmasına sebep olacaktır.

    Havuzumuz su dolması esnasında suya biraz klor ilave edilmesi gerekir. Bunun sebebi havuz tam olarak dolup devreye alınacak zaman içerisinde suda bakteri üremesi başlamamasıdır.

Havuzumuz su ile dolduktan sonra önce ters yıkama ile filtremiz temizlenir ve havuz sistemimiz filtreleme konumuna getirilerek çalıştırılır.

    Bundan sonra yapılacak işlem, havuz suyu pH ‘ı 7.0-7.4 aralığına getirilerek 4 saat sonra klor şoklaması yapmaktır. ( 3-5 ppm aralığında)Klor şoklamasından 4 saat sonra çöktürücü (100m3  için 500 gr) atılır.Havuz suyunun bir defa devir-daim süresi kadar ( 4-6 saat) daha havuz çalıştırılıp stop edilir ve havuz gece boyunca dinlendirilerek çöktürme işlemi uygulanır.Ertesi gün sistem çalıştırılarak önce filtrelere ters yıkama ve durulama yapılır ve ardından vakumla dip temizliği uygulanır.Burada dikkat edilecek husus dip süpürgesinin çok yavaş kullanılmasıdır.Aksi taktirde dibe çökmüş olan kirlilikler yüzeye doğru havalanarak suyu bulandırırlar.Dip temizliğinden sonra tekrar filtrelere ters yıkama ve durulama yapılır ve ardından sistem normal çalışmasına alınır.

Sayfayı Paylaş

Bir yanıt yazın

USD Amerika Birleşik Devletleri (ABD) doları
×

Merhaba!

Bizimle hızlı bir şekilde iletişime geçmek için aşağıdaki WhatsApp canlı destek butonunu tıklayınız veya bize bir e-posta gönderiniz. bilgi@havuzcumburada.com

× WhatsApp Canlı Destek